24.4.13

Avustralya Bağımsız Müzik Sahnesinden Heyecan Verici Bir İsim: Ali Barter

Yine bir başka Avustralyalı Chet Faker sayesinde tanıştım Ali Barter ile. Chet Faker, burada kendi yazısını çoktan hak etmiş, çokça ve severek dinlediğim bir isim ama Melbourne'lu Ali Barter'ın BandCamp'ten sürekli dinlediğim EP'si Trip şimdilik ağır bastı ve karşınızdayım :)
Ali Barter Budist bir anne ve Katolik bir baba tarafından bir Yahudi mahallesinde yetiştirilmiş ve Metodist bir okulda eğitim görmüş. Müziğin sunduğu bu dinlerdeki aidiyet duygusuna yakın duyguyu çok sevdiği için bir süre dünyayı gezdikten sonra aktif olarak şarkı yazmaya ve sahneye çıkmaya başlamış. Etkilendiği isimler arasında Patsy Cline, Sarah Blasko, Cat Power gibi isimler var ama Cat Power'a olan hayranlığı hem Facebook hem de Youtube sayfasında daha bir ön planda. İlk EPsi Trip bu isimlerden ve karşılaştırıldığı isimlerden biri olan Laura Marling'den çok daha synth ağırlıklı bir çalışma olsa da, EP'nin son şarkısı Marigold folk'a yakınlığını açık ediyor.


Trip'in Avustralya radyolarında en çok çalınan ve kesinlikle dikkati ilk çeken şarkısı Run You Down. Barter'ın Instagram'ından anladığım kadarıyla bu şarkı için bir video da hazırlanmış ve yakında bize en azından Youtube üzerinden ulaşacak. Bir yandan da Avustralya'da turlamaya ve bu yıl içerisinde yayınlamayı düşündüğü ilk uzun çaları üzerinde çalışmaya devam eden Barter'ın müziğinde electro, folk ve dream pop'un etkilerine eşit derecede rastlamak mümkün. Albümünde bunlardan birini benimseyip benimsemeyeceği ya da Trip'te olduğu gibi farklı türleri farklı şarkılara mı yayacağı benim için şimdilik müziği ile ilgili en büyük merak konusu. Her halükarda Trip'te sergilediği akustik gitar ve synth ağırlıklı, güzel vokalli kırılgan aşk şarkılarına yenilerini eklediği sürece kendisini takip etmeye devam edeceğimden eminim :) 

Ali Barter'ın Trip'ini BandCamp sayfasından dinleyebilir ve satın alabilirsiniz. 
Large Noises için kaydettiği canlı Marigold performansını da aşağıda izleyebilirsiniz.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...