25.4.13

Bloglovin' nedir? Neden Kullanmalısınız?

Her Şey Aydınlandı'yı düzenli olarak takip edenler blogdaki yenilikleri fark etmişlerdir. Bu yeniliklerden biri de sağ tarafta görebileceğiniz Bloglovin' ikonu. Bu yazıyla, sıkı blog takipçisi bir arkadaşım sayesinde haberdar olduğum Bloglovin' nedir ne değildir, ne işe yarar size biraz bahsetmek ve sizi de kullanıcıları arasına katmak niyetindeyim :)
Öncelikle, bildiğiniz gibi Google Reader Temmuz ayında kapanıyor, yani sevdiğiniz ve güncellemelerinden haberdar olmak istediğiniz blogları artık blogger ana sayfasından takip edemeyeceksiniz. Bu zaten sayılı blog takip eden ve onların da adreslerini ezbere bilenler için çok önemli bir gelişme olmayabilir. Ama çok blog takip eden ve her birini aklında tutmak istemeyenler için can sıkıcı bir gelişme. Bir de bunun devamlı yeni yazı var mı açıp kontrol etme derdi olacak bu durumda tabii :) İşte Bloglovin' sizi tam da bu sıkıntılardan kurtaracak bir site. Kullanması son derece kolay, yapmanız gereken tek şey www.bloglovin.com adresinden üye olmak ve takip etmek istediğiniz blogların adreslerini search kutucuğuna girerek follow'a tıklamak. Eğer Google mail adresinizle üye olursanız Bloglovin' sizi bu dertten de kurtarıyor ve Reader ile takip ettiğiniz blogları sizin için takibe alıyor. Şahane değil mi? Bundan sonrasında da okumak istediğiniz tüm blogların yeni güncellemeleri mail adresinize günlük olarak düşüyor. Ayrıca Bloglovin.Com'dan da bu güncellemeleri takip edebiliyorsunuz. Bunların yanı sıra beğendiğiniz blog yazılarını like'lama, kendi blogunuza arkadaşlarınızı davet etme, blogunuzun size ait olduğunu Bloglovin' üyeliğiniz ile kanıtlama gibi güzel özellikleri de var. Nasıl yapacağım ben bunların hepsini diyenler için Değmesin Yağlı Boya güzel bir açıklama yazısı yazmış. Buyurun buradan okuyun.
Kısacası diyeceğim odur ki, eğer sıkı bir blog okuyucusu iseniz ve Her Şey Aydınlandı'yı Reader üzerinden takip ediyorsanız Bloglovin'e mutlaka üye olun ve bizi aşağıdaki ve yandaki görsele tıklayarak takibe almayı unutmayın!

Follow on Bloglovin

3 comments:

Pink Freud said...

Ay lütfen sağ taraftaki o minimal face twitter bloglovin falan işaretleri nasıl bloga konulabiliyor söyleyebilir misin? Bayıldım resmen. Mavi kuş resmi benim blog dizaynıma uymuyor.

Sibel said...

Merhaba!
Öncelikle geç cevap için kusura bakma lütfen. O yandaki ikonları görsel kaydeder gibi bilgisayarına kaydedip bloguna ekleyebilirsin. Nasıl ekleyeceğin konusuna gelince: Blogger'da blogunun sayfasından layout'a gel. Sağ ya da sol taraftaki "add gadget"a tıkla. Oradan HRML/Javascript seçeneğini seç. Oraya twitter, facebook vs görselleri ve yönlendirecekleri sayfalar için HTML kodu girmen gerekiyor. O kadarından ben de anlamıyorum, ancak şu linkler baya bir faydalı: http://www.bloggertricksandtoolz.com/2011/04/how-to-add-html-picture-codes-to.html , http://www.cliveeaton.com/linkimagesinblogger.html . Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Fikir Banka said...

Bloglovin kesinlikle kullanılması gereken ve pratik bir servis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...